top of page

SISTERHOOD CEREMONIES

Rituele Workshops voor Bijzondere Momenten - Women Only

Motherblessing

IMG_6818.jpg

Bij deze Rituele Workshop gaan we de aanstaande moeder vieren met de meest dierbare vrouwen uit haar omgeving: vriendinnen, zussen, moeder, schoonmoeder, nichten, tantes, ... Wie ze daar ook maar bij wil hebben. En gaan we samen naar een diepere laag om het kostbare onzichtbare leventje te begroeten.

We nodigen de Grootmoeders daarbij uit, de elementen en de krachten die groter zijn dan wij, wat ik de Godin noem. 
 

De Motherblessing is persoonlijk en dus telkens anders. Vaak bestaat het uit het vertellen van een bekrachtigend verhaal, het fysiek verwennen van de mama door een relaxerende hand-, voet- of hoofdmassage, een deelronde van haar 'zusters', het uitwisselen van kleine symbolische cadeautjes en het vieren van de mama in wording en haar kindje d.m.v. kleine speelse ritueeltjes, soms zingt er iemand of versieren we haar lichaam.

Het is heel bijzonder als we het kindje in de moederschoot al laten weten hoe welkom het is!

Beiden worden ook gezegend, waardoor ze de bevalling in vertrouwen tegemoet kunnen gaan!


Als dit je raakt, voel je dan welkom om dit te organiseren!
 

Begeleidster: Sabine Schowanek

Tijdsspanne: De Motherblessing duurt ongeveer 1 à 1,5 uur. Nodig de vrouwen aub een half uurtje vroeger uit met een kopje koffie of thee, of iets fris, zodat we rustig kunnen starten.

Prijs: € 250 + verplaatsing à 0,35 €/km

Adres: naar keuze: bij jou thuis, bij een moeder, vriendin, of in onze  vakantiewoning te Horebeke (Oost-Vlaanderen). Zie Formules.

Datum: overeen te komen
 

il_794xN.776652120_3s8x.jpeg

Vrijgezellenavond

shutterstock_525239908.jpg

Er is steeds meer vraag om samen, vòòr de traditionele party op Vrijgezellenavond een Rituele Workshop te doen, waarbij de aanstaande bruid omringd wordt door haar meest dierbare vriendinnen en vrouwen uit haar familie. Dan krijgt het hele vrijgezellen-gebeuren een nieuwe dimensie.

De aanstaande echtgenote heeft  zich lang voorbereid op haar huwelijksdag en verlangt ernaar om haar leven met haar uitverkorene te delen. Maar het geeft haar vertrouwen te voelen dat ze deze stap niet alleen hoeft te zette en dat ze altijd omringd zal zijn door haar 'zusters'. Eenmaal getrouwd en met een gezin voelt ze zich dan gesterkt.

 

Deze Rituele Workshop geeft de aanstaande bruid de gelegenheid om dankbaar stil te staan bij wat achter haar ligt, en zich dan te richten op wat voor haar ligt, omringd door de vrouwen die daar eventueel al ervaring in hebben, maar die haar vooral laten voelen dat ze er altijd voor haar zullen zijn.

We nodigen de Grootmoeders hierbij uit, de elementen en de krachten die groter zijn dan wij, wat ik de Grote Moeder noem. 

De Vrijgezellen-viering is telkens anders en wordt zo persoonlijk mogelijk gemaakt. Het bestaat vooral uit het vieren van de toekomstige bruid in een kring  vrouwen die het belangrijkste voor haar zijn en waardoor ze zich gedragen mag voelen.

Verder wordt er vaak een bekrachtigend verhaal verteld, wordt de aanstaande bruid gekoesterd en verwend, is er een deelronde van haar 'zusters', worden er eventueel  kleine symbolische cadeautjes uitgewisseld en wordt het geheel bekrachtigde door uitvoeren van kleine ritueeltjes, waarbij de stap die ze gaat zetten geëerd wordt. Bij dit alles cultiveren we het zusterschap; een ethische, milde en begrijpende manier van vrouwen om als zusters met elkaar om te gaan, ook al hebben we geen bloedband.


Als dit je raakt, voel je dan welkom om dit te organiseren!
 

Begeleidster: Sabine Schowanek

Tijdsspanne: De Vrijgezellenviering duurt ongeveer een goed uur. Nodig de vrouwen aub een half uurtje vroeger uit met een kopje koffie of thee, of iets fris, zodat we rustig kunnen starten. Alcohol graag pas nà de viering :-)

Prijs: € 300 + verplaatsing à 0,35 €/km

Adres: naar keuze: bij jou thuis, bij je moeder, vriendin,...  of in onze vakantiewoning te Horebeke (Oost-Vlaanderen). Zie Formules.

Datum: overeen te komen
 

Overgangsritueel

9_GewoonwegGenieten (Medium).jpg

Vrouwen voelen steeds vaker de behoefte om een bepaalde periode in hun leven af te sluiten met een mooie viering en mentaal de stap te zetten naar een nieuwe fase. Dat kan dan door zichzelf een ritueel cadeau te geven (of te krijgen). Vaak gaat dat gepaard met een bijzondere verjaardag of een andere speciale datum.

Ze laat zich dan op een leuke plek door de geliefde vrouwen of belangrijkste mensen uit haar omgeving omringen. Meestal is die knus aangekleed met tapijten, poefjes, kleine tafeltjes, kussentjes en fleece dekentjes om het gezellig  te maken. Of op een mooie plek in de natuur, rond een vuur.

Samen gaan we naar een diepere laag, om het leven te eren en te danken voor alles wat er geweest is, ook al waren er soms grote uitdagingen. We vieren dat ze die periode afsluit en het nieuwe mag verwelkomen. 
Deze workshop vormt vaak een mijlpaal, waarbij de vrouw dankbaar kan stilstaan bij wat achter haar ligt, waar ze dan symbolisch afscheid van kan nemen, wat er belangrijk is in het nu, en wat ze koestert en meeneemt op het pad dat voor haar ligt. 

Bij deze Rituele Workshop nodigen we bv de Grootmoeders uit, de elementen en de krachten die groter zijn dan wij, de Godin of het Sacraal Vrouwelijke, de Engelen of iets wat bij jou past.

 

Ieder Overgangsritueel is persoonlijk en individueel, maar gaat altijd door in een kring geliefden, meestal vrouwen, waarbij we het zusterschap cultiveren. Er wordt vaak een mythisch verhaal verteld, en de gevierde vrouw kan dan gekoesterd en verwend worden door haar zusters.

Daarbij doen we kleine maar bijzondere rituele handelingen, wisselen we eventueel kleine symbolische cadeautjes uit en eren de weg die voor haar ligt.  Ze krijgt een zegen om haar te sterken om haar eigen, unieke toekomstige pad te gaan. 


Als je voelt dat dit klopt kan je per mail, telefonisch of met het contactformulier contact met me opnemen.
 

Begeleidster: Sabine Schowanek

Tijdsspanne: Deze viering duurt ongeveer een uur. Nodig je dierbaarsten uit, eventueel met een mooie uitodiging en vraag hen al een half uurtje vroeger om rustig aan te komen en eventueel al iets te drinken (bv Home made limonade of zo; indien je alcohol aanbiedt, dan graag pas nà de viering).

Prijs: € 300 + verplaatsing à 0,35 €/km

Adres: naar keuze: bij jou thuis, bij  je zus, vriendin,... of in onze vakantiewoning te Horebeke (Oost-Vlaanderen). Zie Formules.

Datum: af te spreken, eventueel kan je een doodle maken met de uitgenodigde vrouwen.

 

SISTERHOOD CEREMONIES MET LOGIES! 

  • 880 € voor Logies en Sisterhood Ceremony voor een groep tot min. 5 en max. 8 vrouwen, van dinsdag tot donderdag, logies inclusief bad- en bedlinnen in vakantiewoning Den Haegepreeck (www.haegepreeck.be).  Dranken en catering niet inbegrepen.

  • 1430 € voor Logies en Sisterhood Ceremony voor een groep van min. 9 en max. 13 vrouwen, van dinsdag tot donderdag, logies (met bad- en bedlinnen) in vakantiewoning 't Verstand van Leven (www.verstandvanleven.be) en ritueel inbegrepen. Dranken en catering niet inbegrepen.

  • Fotograaf voor tijdens het ritueel kan op verzoek voor een democratisch bedrag georganiseerd worden.

  • Catering voor na het ritueel kan op verzoek voor een democratisch bedrag georganiseerd worden.

Hoe gaat de Sisterhood Ceremony in zijn werk?
Bij iedere rituele workshop voor vrouwen houden we van tevoren een uitgebreid gesprek (dat kan zo'n 1,5  uur duren), om af te stemmen wat de intentie en de essentie is. We bespreken dan samen hoe we er samen iets leuks en bezields van kunnen maken. En tegelijk blijft er een deel van de rituele viering open. Dat wil zeggen dat het nog een verrassing is tot op de dag zelf, maar de rode draad stippelen we samen uit.

Na iedere rituele workshop is het ook goed om echt te vieren met een feestje en veel lekkers om samen na te genieten van de vrouwencirkel. Maar het kan ook zijn dat de mannen 's avonds welkom zijn en jullie komen vervoegen. Hoe dan ook. Voel altijd goed bij jezelf wat klopt en wat voor jou de ideale manier is om dit moment te vieren. Keep in mind dat er altijd een bijzondere dynamiek ontstaat als er alleen vrouwen zijn :-)

Het sacrale vrouwelijke dat we bij dergelijke rituele workshops ervaren is iets heel bijzonders en niet met woorden uit te leggen. Het kan ons hart zo openen en ons zo diep raken dat het een levensveranderende ervaring is en we meer beginnen te verlangen naar dergelijke Vrouwencirkels. Zodra we dat diep-vrouwelijke en het zusterschap ontdekt hebben, gaat er vaak een nieuwe wereld voor ons open waar we nog geen weet van hadden, maar waar we alleen maar méér van willen ervaren!

shutterstock_525239908.jpg
bottom of page