top of page

RODE TENT

Rode Tent, Dat is samen Echt Zijn, 

verbonden met ANDERE VROUWEN IN ZUSTERSCHAP.

Het is ook open en diep kwetsbaar

delen met elkaar

wat wij vrouwen belangrijk vinden

WAT IS EEN RODE TENT?

Wereldwijd zijn er al duizenden Rode Tenten en er komen er geregeld nog bij. Een Rode Tent is een ruimte die gedecoreerd is met rode doeken, waar vrouwen eens per maand samenkomen om te rusten, even weer helemaal op te laden en elkaar te inspireren met ontroerende, diepe en krachtige levensverhalen. Omringd door vrouwen, in een sfeer van zusterschap, kunnen ze ‘zijn’ met alles wat er is. Er ontstaat een veilige bedding waardoor vrouwen zich in zachtheid kunnen openen om zich te laten zien zoals ze echt zijn. Wat er gedeeld wordt is vaak heel herkenbaar voor anderen. 

VOOR WIE?
De Rode Tenten zijn er voor àlle vrouwen, zonder uitzondering! Voor vrouwen van alle leeftijden en types.

WAT DOEN WE IN DE RODE TENT? 
Eindelijk eens niets. Vrouwen zijn gewoonlijk druk doende. De Rode Tent is een plek om weer tot onszelf te komen, om te herstellen van 'te veel', vooral te veel voor anderen. Het is een moment in de maan(d) om te herbronnen en te genieten, om eens niets te moeten, om ons verhaal te doen of te luisteren, om het diepe contract met onszelf en andere vrouwen te herstellen en te ervaren hoe fijn dat is.

WAAROM?
We komen samen om te lachen en te huilen, om verhalen te delen, elkaar te koesteren en gekoesterd te worden, en  vooral om
 terug op te laden voor een hele maand,
 

WANNEER?

De Rode Tent gaat altijd door op een avond in de week en vindt altijd plaats op of rond donkere maan. Dit zijn de data van de volgende Rode Tenten:

DATA 2024​​

 • Maandag 8 april - GAAT DOOR IN 'T VERSTAND VAN LEVEN 
  Adres: Sint-Kornelisplein 20, ingang om de hoek: Muziekstraat 1, 9667 Horebeke

 • Woensdag 8 mei

 • Donderdag 6 juni

 • Zaterdag 6 juli: Geen Rode Tent

 • Maandag 5 augustus

 • Dinsdag 3 september

 • Woensdag 2 oktober

 • Donderdag 31 oktober

 • Maandag 2 december

 • Maandag 30 december: Geen Rode Tent

START:
Je bent welkom vanaf 19.30 u. Dan staat er thee en appelsap van onze eigen appeltjes klaar en is er nog wat tijd om je plek te zoeken in de kring en een babbeltje te slaan. We starten stipt om 20.00 u  en dan gaan de 'tentdeuren' ook echt dicht om de intimiteit te garanderen.

Inschrijven via sms, een email of het contactformulier: https://www.sabineschowanek.com/contact

Bijdrage: 15 €

Vlaamse Ardennen (kijk ook op de Facebook pagina) vindt altijd plaats rond donkere maan.

Klik hier voor de Data van de Rode Tenten

Welkom vanaf 19.30 u om rustig aan te komen en nog even gezellig te kletsen bij een beker thee of glas appelsap. Het is fijn als je een mooie beker meebrengt voor jezelf en iets lekkers om samen te knabbelen (hartig of zoet, liefst organic en home made, maar iets anders is ook goed). Om 20.00 u sluiten we de 'deuren van de tent' en starten we in de kring.

WAAR?
Korsele 2, B-9667 Horebeke
Parkeren:
bij vakantiewoning Den Haegepreeck, als er plaats is of bij het witte huis op de hoek. Let er aub wel op om de eerste 3 plaatsen vrij te laten voor klanten van de fotograaf, daarachter is er plaats genoeg.

 

AANMELDEN

Verplicht. Om praktische redenen is het nodig dat ik weet hoeveel vrouwen er 
aanwezig zullen zijn. Daarom graag aanmelden. Van zodra je de intentie hebt om
te komen gebeurt er ook 
al iets :-) Klik op de knop om je deelname te bevestigen:

HOE? WAT MEEBRENGEN? WAT AANTREKKEN?

De rode kleur geeft ons gevoel van vrouwelijkheid, geborgenheid. en verbondenheid. Het is daarom fijn als je iets aantrekt in de tinten rood, oranje, paars, roze, cerise of framboise, ook al is het alleen maar een sjaal. En breng een warm paar sokken mee en een warme sjaal of fleece om het zo gezellig mogelijk te maken voor jezelf.
Breng je aub ook iets lekkers mee om samen te delen? Hartig of zoet, liefst home-made en organic, voor bij de thee.

BIJDRAGE

15 €,  als dat lukt voor jou. Meer mag ook, en als het moeilijk is voor jou, mag minder ook. Weet dat je in ieder geval welkom bent. Het is goed om geven en ontvangen in balans te houden. Geld is een uitdrukking van appreciatie of dankbaarheid, maar  niet alles hoeft in geld uitgedrukt te worden. Ik ben ook altijd heel blij met een helpende hand vooraf om alles klaar te maken. Geef me even een seintje.

WIL JE GRAAG OP DE HOOGTE GEHOUDEN WORDEN?

Word dan lid van de Facebook pagina Rode Tent Vlaamse Ardennen.
Of vul het contactformulier in om opgenomen te worden in de mailinglist.

GETUIGENISSEN:

Dag Sabine,

Ik wou toch nog eens bedanken voor gisterenavond! Wat een kracht die ik ervoer in de cirkel! Zo'n enorme impact had ik niet voorzien. Ik was ook verbaasd over hoe veilig de cirkel voelt, anders had ik mijn verhaal zeker niet kunnen vertellen. Het is een energie die je ook wel even meedraagt, want ik kwam gisteren aanzienlijk rustiger thuis en voel me vandaag ook ietsje lichter. Het is echt een heel warm, steunend gevoel.

Nogmaals merci . Je mag me zeker in de mailinglijst zetten van de Rode Tent. 

T.D. uit Brakel
 

HOE IS DE RODE TENT ONTSTAAN?

'De Rode Tent' van Anita Diamant is een internationale bestseller over liefde, verraad en eeuwenoude vrouwelijke tradities. Dina, de dochter van Jakob, wordt in de Bijbel slechts terloops genoemd. Maar in deze meeslepende roman wordt Dina’s levensverhaal verteld: ze wordt opgevoed door vier moeders, Lea, Rachel, Zilpa en Bilha, de dochters van Laban en de vrouwen van Jakob. Zij wijden haar in in de geheimen van de rode tent, de plaats waar vrouwen zich maandelijks drie dagen terugtrekken, tijdens nieuwe maan. Ze vertellen elkaar verhalen en geven hun kennis en geheimen door over maantijd, geboorte en bevalling, over geneeskrachtige kruiden en over de heilige riten bij de eerste menstruatie. Nadat Dina de liefde vindt in de armen van de zoon van de koning van Sichem, neemt het verhaal een onverwachte wending... 

‘Een prachtig boek waarin Anita Diamant een wereld schetst waarover de Bijbel weinig vertelt.’ (De Telegraaf)
Anita Diamant is een fantastische vertelster met een prachtige, meeslepende stem.’

(Libelle)

ALisa Starkweather werd zo diep geraakt en geïnspireerd door dit boek dat ze  de

Red Tent Temple Movement startte. Haar motto is: 'Every village should have a Red Tent'.

bottom of page