RODE TENT

Rode Tent, Dat is samen Echt Zijn, 

verbonden met ANDERE VROUWEN IN ZUSTERSCHAP,

Open en Diep kwetsbaar

delen met elkaar

wat wij vrouwen belangrijk vinden

WAT IS EEN RODE TENT?

Wereldwijd zijn er al duizenden Rode Tenten en er komen er geregeld nog bij. Een Rode Tent is een ruimte die gedecoreerd is met rode doeken, waar vrouwen eens per maand samenkomen om te rusten, even weer helemaal op te laden en elkaar te inspireren met ontroerende, diepe en krachtige levensverhalen. Omringd door vrouwen, in een sfeer van zusterschap, kunnen ze ‘zijn’ met alles wat er is. Er ontstaat een veilige bedding waardoor vrouwen zich in zachtheid kunnen openen om zich te laten zien zoals ze echt zijn. Wat er gedeeld wordt is vaak heel herkenbaar voor anderen. 

VOOR WIE?
De Rode Tenten zijn er voor vrouwen van alle leeftijden; om te lachen en te huilen, om bij te tanken en te delen, om te koesteren en gekoesterd te worden. 

WANNEER?

De Rode Tent Vlaamse Ardennen (kijk ook op de Facebook pagina) vindt altijd plaats rond donkere maan.

Klik hier voor de Data van de Rode Tenten

Welkom vanaf 19.30 u om rustig aan te komen en nog even gezellig te kletsen bij een beker thee of glas appelsap. Het is fijn als je een mooie beker meebrengt voor jezelf en iets lekkers om samen te knabbelen (hartig of zoet, liefst organic en home made, maar iets anders is ook goed).Om 20.00 u sluiten we de 'deuren van de tent' en starten we in de kring.

WAAR?
OP ZOOM: Je kunt je hieronder inschrijven door op Anmelden te klikken.  Verstuur het contactformulier, dan krijg je de dag van de Rode Tent een Zoomlink (per email, messenger of whatsapp) waarmee je kunt inloggen.

Online deelnemen vraagt wel wat voorbereiding om je zowel technisch als energetisch klaar te maken.
Lees alles hier: 
 Checklist ter Voorbereiding van je Online Zoom Workshop

 

AANMELDEN

Om praktische redenen is het nodig dat ik weet wie er aanwezig zal zijn,
fysiek of met Zoom. En ik verheug me dan ook al op je komst!

Klik op de knop om je deelname te bevestigen:

HOE? WAT MEEBRENGEN? WAT AANTREKKEN?

De rode kleur geeft ons gevoel van vrouwelijkheid en geborgenheid. Trek daarom iets aan in de tinten rood, oranje, paars, roze, cerise of framboise en breng een warm paar sokken mee, een kussentje en een zachte sjaal of fleece om het je zo gezellig mogelijk te maken voor jezelf, ook al komen we online samen.
En breng aub ook iets lekkers mee (hartig of zoet, liefst home-made en organic) om samen te delen bij de thee.

BIJDRAGE

De financiële bijdrage is minimum10 €, meer mag ook, en minder mag ook, als dat voor jou moeilijk is. Weet dat je in ieder geval welkom bent. Het is goed om geven en ontvangen in balans te houden. Voel daarom na afloop wat het je waard is geweest. Merk je dat het je veel gebracht heeft of dat je je dankbaar voelt, dan kan je wat meer in het mandje leggen of overschrijven (BE62 7370 2421 3061).
Is het voor jou financieel een uitdagende tijd maar ben je er graag bij, weet dan dat ik bij life bijeenkomsten altijd heel happy ben met wat een helpende hand vooraf om alles klaar te maken of iemand die blijft tot het laatste is opgeruimd en we samen de deur kunnen dichttrekken. Geef me even een seintje.

HOE IS DE RODE TENT ONTSTAAN?

'De Rode Tent' van Anita Diamant is een internationale bestseller over liefde, verraad en eeuwenoude vrouwelijke tradities. Dina, de dochter van Jakob, wordt in de Bijbel slechts terloops genoemd. Maar in deze meeslepende roman wordt Dina’s levensverhaal verteld: ze wordt opgevoed door vier moeders, Lea, Rachel, Zilpa en Bilha, de dochters van Laban en de vrouwen van Jakob. Zij wijden haar in in de geheimen van de rode tent, de plaats waar vrouwen zich maandelijks drie dagen terugtrekken, tijdens nieuwe maan. Ze vertellen elkaar verhalen en geven hun kennis en geheimen door over maantijd, geboorte en bevalling, over geneeskrachtige kruiden en over de heilige riten bij de eerste menstruatie. Nadat Dina de liefde vindt in de armen van de zoon van de koning van Sichem, neemt het verhaal een onverwachte wending... 

‘Een prachtig boek waarin Anita Diamant een wereld schetst waarover de Bijbel weinig vertelt.’ (De Telegraaf)
Anita Diamant is een fantastische vertelster met een prachtige, meeslepende stem.’

(Libelle)

ALisa Starkweather werd zo diep geraakt en geïnspireerd door dit boek dat ze  de

Red Tent Temple Movement startte. Haar motto is: 'Every village should have a Red Tent'.

 

Zelf een Rode Tent hoeden? Neem contact op met Karin Persons & Corinne Baard van Maantijd.nl. Zij geven workshops over het hoeden van Rode Tenten.