top of page

First Moon Ceremony

Een intiem en prachtig ritueel voor moeders
om hun dochter te initiëren, te eren en te vieren
op het pad naar haar vrouw-zijn.

Individueel of in een intiem groepje.

15.jpg

Beeld je eens in hoe anders je leven eruit gezien zou hebben als je moeder en misschien ook je grootmoeder, meter, tantes, zussen en nichtjes je zouden hebben ingewijd in het vrouw-zijn. Als je als klein meisje goed geïnformeerd was geweest over je menstruatie en dat je wist dat er niets was om je zorgen over te maken.


Beeld je eens in hoe anders je leven eruit gezien zou hebben als je dan ook nog gevierd werd en je het gevoel had opgenomen te zijn in de gemeenschap van vrouwen om je heen, ook al was je nog maar net aan het ontluiken.

22.jpg

De First Moon Ceremony
kan ofwel doorgaan met jullie tweetjes. Eventueel kunnen er nog een paar vrouwen uit jullie naaste kring bij zijn.

Ofwel in een intiem groepje vriendinnetjes
met hun moeders.

Op een plek die daarvoor gecreëerd wordt en die veilig, puur en sacraal voelt. Om hen in te wijden in hun Maantijd, hen te bekrachtigen, te zegenen en vertrouwen te geven in hun eigen lichaam. Zodat ze zich gesteund mogen voelen op weg naar volwassenheid.

Praktisch:

Er zijn verschillende mogelijkheden.
Ofwel kunnen jullie je op de dag zelf laten verrassen door de ceremonie. Dan mogen jullie helemaal onvoorbereid komen. Dat is OK, en dan is er dus 1 bijeenkomst.

Ofwel komen we op voorhand samen in een cirkel vrouwen, alleen met de mama’s, om ons weer met ons eigen kleine innerlijke meisje te verbinden, onze ervaringen te delen en zelf alsnog door een ritueel ingewijd te worden en een zegening te ontvangen. Dan zijn er dus 2 bijeenkomsten.

 

Schermafbeelding 2024-06-10 om 09.22.52.png
bottom of page