EIGENTIJDSE VIERINGEN & RITUELEN

Tijdens de Covid-19 periode
zijn samenkomsten voor ceremonies en plechtigheden niet toegestaan. Maar ik kan wel online vieringen verzorgen. Dan bespreken we via Whatsapp, Skype of Zoom hoe jullie het willen.
Vervolgens werk ik de ceremonie uit en zetten we samen de puntjes op de i. Als dat klaar is, kan ik de ceremonie ofwel op voorhand opnemen ofwel breng ik de viering life op Zoom. In beide gevallen bezorg ik een link waarmee iedereen die erbij wil zijn kan inloggen.
Contacteer me voor meer info op 0497 305 505 of info@verstandvanleven.be

 Een ceremonie moet persoonlijk zijn, dus gaan we samen op zoek hoe we er echt
iets unieks en sfeervols van kunnen maken. We komen dan eerst eens samen bij mij thuis
en kijken hoe we er een bijzonder moment van kunnen maken dat echt bij jullie past.
Met meer dan 12 jaar ervaring waarvan 10 jaar free-lance voor Rent a Priest is het voor mij essentieel om 
 om telkens op jullie af te stemmen en te vinden hoe ik er voor jullie een
bijzonder en onvergetelijk moment van kan maken, dat tegelijk heel universeel en toegankelijk is voor iedereen.
We beginnen van nul en maken dan samen de chronologie op. Daarbij reik ik ideeën aan, maar als je zelf al weet hoe je het zou willen help ik jullie om alles in elkaar te steken en niets over het hoofd te zien.
Weet je dat nog niet, dan gaan we samen
 op zoek naar wat jullie belangrijk vinden, wie jullie erbij willen betrekken en welke boodschap jullie willen geven, zodat het iets wordt waar je allebei blij van wordt.
Ongeveer een maand voor jullie grote dag komen we nog eens samen. Ondertussen heeft alles kunnen rijpen en hebben zowel jullie als ik aanvullingen. Daar maken we dan één geheel van en op de dag zelf begeleid ik de ceremonie dan en babbel alles aan elkaar. Uiteraard kom ik jullie ceremonie op de dag zelf begeleiden en aan elkaar babbelen.
DOOP- OF  WELKOMSTVIERING
COMMUNIE, GROEI-FEEST OF VORMSEL
 • Of het nu gaat om een traditionele christelijke doop of om een alternatieve doopviering, maakt niet uit. We gaan jullie kindje warm en waardig verwelkomen in jullie familie en in de wereld. Je ontvangt een doopattest dat geldig is voor de communie in de kerk of om te trouwen (het doopattest is het enige document dat nodig is om te trouwen voor de kerk).
  Prijs: 250 € + verplaatsing op de dag zelf à 0,35 € H/T
  Met geldig doopattest ter opname in de R.K. kerk.

 • Groeifeesten of overgangsrituelen voor kinderen en jongeren zijn belangrijke mijlpalen. Niet alleen om erbij stil te staan dat je kind groeit en verandert, maar omdat ieder kind uniek en bijzonder is en dat het voor een grote transformatie staat. En dat mag gevierd worden! Tegenwoordig kunnen communies ook buiten de kerk plaatsvinden, ook met het ritueel van brood & wijn!

 • Prijs:
   - 1 kind: 250 € 
   - 2 kinderen: 250 € basisprijs + 50 € extra/kind
   - 3 of meer kinderen: 350 € basisprijs + 30 € extra/kind
  + verplaatsing op de dag zelf à 0,35 € H/T

 • Voorbereidende namiddagen voor kinderen/jongeren:
  Prijs: 60 €/kind per namiddag.
  Contacteer mij voor meer info over deze namiddagen.

HUWELIJK OF   VERBINDINGSRITUEEL
 • Samen maken we er iets heel aparts van, volgens jullie waarden en normen, eventueel rond een thema,  met symboliek of natuurelementen, met teksten en muziek die betekenis hebben voor jullie, met diepgang en ook gewoon heel leuk. 

 • Prijs Huwelijk: 390 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

 • Prijs Jubileum: 300 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

AFSCHEID OF HERDENKING
 • Goed afscheid nemen, met een mooie dienst, is erg helend. Het is belangrijk er een moment van te maken dat heel persoonlijk is en met symboliek of betekenis. Misschien wil je er diepgang aan geven, maar wel in alle eenvoud. Ik help je graag om er een bijzonder afscheid van te maken.
  Prijs: 290 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

MOTHERBLESSING
 • Een zegen voor moeder en kind, waarbij de aanstaande mama omringd en gevierd wordt door een groep vrouwen (en ook de papa als hij daarvoor voelt). Een bijzonder moment voor de moeder om geëerd te worden in haar nieuwe rol, voor het kindje om zich al welkom en geliefd te voelen en voor beiden om vol vertrouwen de geboorte tegemoet te gaan!
  Prijs: 250 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

HOMEBLESSING

 • Heb je een nieuwe woonst of bouw je aan een nieuw leven? Bij een verhuis is het heerlijk om dit belangrijke moment in je leven samen met vrienden en familie te vieren met een echte ‘Homeblessing’. De inwijding van je nieuwe woonst heeft niets te maken met religie.
  Wel met de intentie om het begin te markeren van een nieuwe periode in je leven, om vreugde, geluk uit te nodigen op deze plek en om en bescherming te vragen voor de tijd dat je hier woont.
  Prijs: 300 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

INDIVIDUELE RITUELEN

EEN RITUEEL ALS KADO VOOR JEZELF
ALS OVERGANG NAAR EEN ANDERE LEVENSFASE

Vrouwen kunnen op een gegeven ogenblik het gevoel hebben dat ze een periode willen afsluiten en bewust kiezen voor een nieuwe koers. Vaak komt er op een moment het besef dat ze genoeg voor anderen hebben gezorgd en dat het tijd is om weer zelf te gaan leven. Soms willen ze zichzelf dan een ritueel cadeau doen om dit punt in hun leven duidelijk te maken voor zichzelf en een aantal belangrijke vrouwen om hen heen.
We gaan dan samen op zoek naar wat je intentie is, hoe je daar graag vorm aan wil geven, wat je bewust wilt uitnodigen in je leven, wat je in liefde wilt loslaten en door wie je graag omringd wilt zijn op dat belangrijke moment.

Deze 'rite de passage' wordt eerst met z'n tweeën besproken om te voelen wat er wil gebeuren, om dan op de uitgekozen datum, omringd door een groep vriendinnen die samen het draagvlak vormen, symbolische stappen te zetten, je nieuwe leven tegemoet te gaan en vorm te geven.

Zo'n ritueel gaat door op de plek die je zelf kiest, en kan bijvoorbeeld in:

- 't Verstand van Leven te Horebeke

- Santé Jardin te Wachtebeke

Na  afloop wordt daar gewoonlijk ook een feestje georganiseerd, waarop vaak ook alle mannen en kinderen uitgenodigd zijn.

Prijs begeleiding ritueel: € 350 € + verplaatsing à € 0,35 H/T

 

Klik hier voor meer info over de Sisterhood Ceremonies