Locatie: 't Verstand van Leven

Fotografie: Tom Leuntjens

Party Design: Jij en I.K.

EIGENTIJDSE VIERINGEN & RITUELEN

 Zowel op voorhand als op de dag zelf begeleid ik jullie graag
om er de viering of het ritueel van te maken waar jullie van dromen.
Samen gaan we op zoek naar wat jullie belangrijk vinden,
wie jullie erbij willen betrekken en welke boodschap jullie willen geven,
zodat het iets wordt dat helemaal bij jullie past!
DOOP- OF  WELKOMSTVIERING
 • Of het nu gaat om een traditionele christelijke doop of om een alternatieve doopviering, maakt niet uit. We gaan jullie kindje warm en waardig verwelkomen in jullie familie en in de wereld. Je ontvangt een doopattest dat geldig is voor de communie in de kerk of om te trouwen (het doopattest is het enige document dat nodig is om te trouwen voor de kerk).
  Prijs: 250 
  € + verplaatsing op de dag zelf à 0,35 € H/T
  Met geldig doopattest ter opname in de R.K. kerk.

HUWELIJK OF   VERBINDINGSRITUEEL
 • Samen maken we er iets heel aparts van, volgens jullie waarden en normen, eventueel rond een thema,  met symboliek of natuurelementen, met teksten en muziek die betekenis hebben voor jullie, met diepgang en ook gewoon heel leuk. 

 • Prijs Huwelijk: 390 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

 • Prijs Jubileum: 300 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

MOTHERBLESSING
 • Een zegen voor moeder en kind, waarbij de aanstaande mama omringd en gevierd wordt door een groep vrouwen (en ook de papa als hij daarvoor voelt). Een bijzonder moment voor de moeder om geëerd te worden in haar nieuwe rol, voor het kindje om zich al welkom en geliefd te voelen en voor beiden om vol vertrouwen de geboorte tegemoet te gaan!
  Prijs: 250 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

COMMUNIE, LENTEFEEST of vormsel
 • Groeifeesten of overgangsrituelen voor kinderen en jongeren zijn belangrijke mijlpalen. Niet alleen om erbij stil te staan dat je kind groeit en verandert, maar omdat ieder kind uniek en bijzonder is. En dat mag gevierd worden! Tegenwoordig kunnen communies ook buiten de kerk plaatsvinden, ook met het ritueel van brood & wijn!
  Prijs:

   - 1 kind: 250 € 
   - 2 kinderen: 250 € basisprijs + 50 € extra/kind
   - 3 of meer kinderen: 350 € basisprijs + 30 € extra/kind
  + verplaatsing op de dag zelf à 0,35 € H/T

 • Voorbereidende namiddagen voor kinderen/jongeren:
  Prijs: 60 €/kind per namiddag.

  Contacteer mij voor meer info over deze namiddagen.

AFSCHEID OF HERDENKING
 • Goed afscheid nemen, met een mooie dienst, is erg helend. Het is belangrijk er een moment van te maken dat heel persoonlijk is en met symboliek of betekenis. Misschien wil je er diepgang aan geven, maar wel in alle eenvoud. Ik help je graag om er een bijzonder afscheid van te maken.
  Prijs: 290 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

HOMEBLESSING

 • Heb je een nieuwe woonst of bouw je aan een nieuw leven? Bij een verhuis is het heerlijk om dit belangrijke moment in je leven samen met vrienden en familie te vieren met een echte ‘Homeblessing’. De inwijding van je nieuwe woonst heeft niets te maken met religie. Alleen met de intentie om hier vreugde, geluk en bescherming uit te nodigen en het begin te markeren van een nieuwe fase in je leven.
  Prijs: 300 € + verplaatsing à 0,35 € H/T

Individuele Rituelen

'TERUG NAAR JEZELF'- RITUEEL

Vrouwen kunnen op een gegeven ogenblik het gevoel hebben dat ze genoeg voor anderen hebben gezorgd en dat het tijd is om weer zelf te gaan leven. Soms willen ze zichzelf dan een ritueel cadeau doen om dit punt in hun leven te markeren. We gaan dan samen op zoek naar wat haar intentie is, hoe ze daar graag vorm aan wil geven, wat ze daarvoor wil uitnodigen in haar leven en wat ze wil loslaten. En kiest ze door wie ze bij dat ritueel omringd wil zijn.

Deze 'rite de passage' wordt met z'n tweeën goed doorgesproken om op de uitgekozen datum, omringd door een groep vriendinnen die samen het draagvlak vormen, symbolische stappen te zetten, haar nieuwe leven tegemoet te gaan en vorm te geven.

Zo'n ritueel gaat door op de plek die ze zelf kiest, zoals bijvoorbeeld:

- 't Verstand van Leven te Horebeke

- Santé Jardin te Wachtebeke

Na  afloop wordt daar gewoonlijk ook een klein feestje georganiseerd, waarop vaak ook alle mannen en kinderen uitgenodigd zijn.

Prijs begeleiding ritueel: 290 € + verplaatsing à 0,35 € H/T